۳۵ هزار نفر سالانه به علت آلودگی غذا در کشور میمیرند
۳۵ هزار نفر سالانه به علت آلودگی غذا در کشور میمیرند خبرگزاری فارس: معاون وزیر بهداشت گفت: ۲۰ درصد جمعیت دنیا هر سال دچار بیماریهای ناشی از غذا میشوند، ۵/۰ درصد آنها به همین علت میمیرند. بنابراین در کشور ما نیز سالانه ۳۵ هزار نفر به علت بیماریهای ناشی از غذا جان خود را از دست میدهد. به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، رسول دیناروند امروز در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت در انستیتو تغذیه وزارت بهداشت، افزود: آمار ۲۰ درصد ابتلا به بیماریهای ناشی از مصرف غذا و مرگ ۵ در هزار نفر آنها یک آمار میانگین جهانی است که اگر در کشور ۷۰ میلیونی ما نیز همین معیار را در نظر بگیریم آلودگی غذا سالی ۳۵ هزار نفر را میکشد و میلیاردها تومان خسارت اقتصادی به بار میآورد. وی اضافه کرد: با وجود پیشرفتهایی که در دنیا به مدد تکنولوژیهای جدید برای نظارت بر مواد غذایی به وجود آمده است، هنوز بسیاری از آلودگیهای پنهان مواد غذایی به موقع شناسایی نمیشوند و مصرف آنها در نهایت به بیماریهای قلبی و سرطان منجر میشود. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: باقیمانده سموم، آفات نباتی و مواد شیمیایی، وجود آنتی بیوتیک در مواد دامی و سم افلاتوکسین در محصولات نباتی هر ساله خسارتهای فراوان جانی و مالی را سبب میشود. وی افزود: وزارت بهداشت سالانه ۵۰ میلیارد تومان به طور مستقیم برای نظارت بر مواد غذایی هزینه میکند، اما صدمات ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده دهها برابر بیش از این میزان است. دیناروند گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از این تکنولوژیها برای تقلب در تولید مواد غذایی شناسایی متقلبان نیز بسیار پیچیدهتر و سختتر از گذشته شده است. وی افزود: در چنین شرایطی وزارت بهداشت از ۲ سال پیش تصمیم گرفت به جای برخورد انضباطی صرف با متخلفان تولید مواد غذایی غیر سالم، از تولید کنندگان برتر و محصولات سالم و مفید نیز تقدیر کند و به همین منطور تا امروز ۲۲ محصول غذایی که دارای حداکثر کیفیت و بدون مواد مضر هستند از سوی وزارت بهداشت نشان ایمنی و سلامت دریافت کردند. وی گفت: تا زمانی که این نشان بر روی همه این مواد درج نشود و این نشان برای مردم شناخته شده نباشد، این طرح اثربخشی خود را نخواهد داشت. وی افزود: اعطای نشان ایمنی و سلامت به ۲۲ محصول در کشور در حالی که بیش از ۳۰ هزار محصول غذایی از وزارت بهداشت پروانه ساخت دارند و ۶ هزار کارخانه مواد غذایی ثبت شده داریم کافی نیست و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک این نشان را به تعداد بیشتری از محصولات غذایی اعطا کنیم.