جستجو

برای کاهش اسید معده چه بخوریم؟ ۷ غذای مفید جهت درمان ریفلاکس اسید

رژیم غذایی برای بیماری بازگشت اسید به مری

ریفلاکس اسید زمانی رخ می دهد که جریان اسید از معده به سمت مری برود. این امر شایع است اما می تواند سبب اختلالات و مشکلاتی نظیر سوزش دل شود. یک دلیل برای وقوع ریفلاکس این است که اسفنکتر پایینی مری (LES) تضعیف شده یا آسیب دیده باشد. در حالت نرمال، LES بسته می شود تا مانع حرکت غذا از معده به سمت مری شود. غذایی که می خورید بر مقدار اسیدی که معده شما تولید می کند اثر می گذارد. خوردن غذای درست و مناسب، کلید کنترل ریفلاکس اسید یا بیماری بازگشت اسید به مری (GERD) است که شکل شدید و مزمن ریفلاکس اسید می باشد.

 

غذاهایی که می تواند به کاهش علائم کمک کند

علائم ریفلاکس می تواند ناشی از رسیدن اسید معده به مری باشد و منجر به سوزش و درد شود. در اینجا غذاهای خاصی که می توانید برای مدیریت علائم ریفلاکس اسید در رژیم غذایی خود بگنجانید آمده است.

  1. سبزیجات

سبزیجات ذاتا چربی و قند پایینی دارند و به کاهش اسید معده کمک می کنند. گزینه های مناسب شامل لوبیا سبز، بروکلی، مارچوبه، گل کلم، سبزی برگی، سیب زمینی و خیار است.

  1. زنجبیل

زنجبیل دارای خواص طبیعی ضد التهابی است و درمانی طبیعی برای سوزش دل و سایر مشکلات دستگاه گوارش است. شما می توانید زنجبیل کامل یا خردشده را به غذا یا اسموتی اضافه کنید یا چای زنجبیل بنوشید تا علائم تقلیل یابد.

  1. بلغور جو دو سر

بلغور جو دو سر مناسب برای صبحانه، یک دانه کامل و منبع عالی فیبر است. بلغور جو دو سر می تواند اسید معده را جذب کند و علائم ریفلاکس را کاهش دهد. سایر گزینه های فیبردار شامل نان دانه کامل و برنج دانه کامل است.

  1. میوه های غیر مرکبات

این میوه ها شامل خربزه، موز، سیب و گلابی است که با احتمال کمتری نسبت به میوه های اسیدی، علائم ریفلاکس را فعال می کند.

  1. گوشت بدون چربی

گوشت بدون چربی نظیر مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی چربی پایینی دارند و علائم ریفلاکس اسید را کاهش می دهند. این غذاها را به شکل بریانی، کبابی، پخته شده یا آب پز مصرف کنید.

  1. سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ گزینه مناسبی است. از زرده تخم مرغ دوری کنید چرا که سرشار از چربی است و می تواند علائم ریفلاکس را فعال کند.

  1. چربی های سالم

منابع چربی سالم شامل آووکادو، گردو، تخم کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان است. مصرف چربی های اشباع و چربی های ترانس را کاهش دهید و به جای آنها از این چربی های غیر اشباع سالم تر استفاده کنید.

 

یافتن فعال کنندگان

سوزش دل یک علامت شایع از ریفلاکس اسید و GERD است. شما ممکن است پس از صرف یک وعده کامل یا برخی غذاها، در معده یا سینه خود احساس سوزش کنید. GERD نیز می تواند منجر به استفراغ یا قی شود زیرا اسید به مری می رود. علائم دیگر شامل موارد زیر است:

  • سرفه خشک
  • گلودرد
  • نفخ
  • آروغ یا سکسکه
  • مشکل در بلع
  • توده در گلو

بسیاری از افراد مبتلا به GERD متوجه می شوند که برخی غذاها، علائم آنها را فعال می کند. یک رژیم غذایی ثابت نمی تواند مانع تمام علائم GERD شود و غذاهای محرک در هر فرد متفاوت است.

برای شناسایی فعال کنندگان شما، در یک دفترچه موارد زیر را به طور مرتب یادداشت کنید:

  • چه غذایی می خورید
  • چه ساعتی غذا می خورید
  • چه علائمی را تجربه می کنید

این کار را حداقل به مدت یک هفته انجام دهید. اگر رژیم غذایی متنوعی دارید بهتر است که برای مدت طولانی تری این ثبت را انجام دهید. شما می توانید از این نوشته ها برای شناسایی غذاها و نوشیدنی هایی که بر GERD اثر می گذارند شناسایی کنید.

همچنین، رژیم غذایی توصیه شده در اینجا نیز یک نقطه شروع برای برنامه غذایی شما است. از این راهنما در رابطه با دفترچه ثبت غذایی و توصیه های پزشک خود استفاده کنید. هدف، حداقل و کنترل کردن علائم شما است.

 

خوراکی هایی که ریفلاکس را فعال می کنند

اگرچه بین پزشکان در خصوص غذاهایی که منجر به علائم ریفلاکس می شود بحث وجود دارد اما برخی غذاها ثابت شده که سبب مشکلاتی برای اکثر افراد می شود. برای کنترل علائم، شما می توانید با حذف این خوراکی ها از رژیم غذایی خود آغاز کنید.

غذاهای با چربی بالا

غذاهای سرخ شده و چرب می تواند منجر به LES شود که به تبع آن اسید بیشتری به سمت مری می رود. این غذاها همچنین تخلیه معده را به تاخیر می اندازند. خوردن غذاهای با چربی بالا شما را در معرض ریسک بزرگتری برای علائم ریفلاکس قرار می دهد بنابراین کاهش مصرف روزانه چربی می توان کمک کننده باشد.

این غذاها دارای چربی بالایی هستد؛ از خوردن آنها پرهیز کنید یا به ندرت مصرف نمایید:

  • سیب زمینی و پیاز حلقه ای سرخ کرده
  • لبنیات پرچرب نظیر کره، شیر کامل، پنیر معمولی و خامه ترش
  • گوشت گاو، خوک یا بره سرخ شده یا چرب
  • بیکن، ژامبون
  • دسر یا اسنک هایی نظیر بستنی و چیپس
  • سس های غلیظ

 

گوجه فرنگی و مرکبات

میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی سالم اهمیت دارند. اما برخی میوه ها مخصوصا میوه های اسیدی می توانند سبب علائم GERD شوند یا آن را بدتر نمایند. اگر شما به طور مرتب ریفلاکس اسید دارید باید مصرف موارد زیر را کاهش دهید یا حذف نمایید:

  • پرتقال
  • گریپ فروت
  • لیمو ترش
  • لیموی شیراز
  • آناناس
  • گوجه فرنگی
  • سس گوجه فرنگی یا غذاهایی که از آن استفاده می کند نظیر پیتزا و چیلی
  • سالسا

 

شکلات

شکلات حاوی ماده ای به نام متیل گزانتین است. مشخص شده این ماده، ماهیچه LES را نرم کرده و ریفلاکس را افزایش می دهد.

سیر، پیاز و غذاهای تند

غذاهای تند نظیر پیاز و سیر، سوزش دل را در بسیاری از افراد فعال می کند.

این خوراکی ها، ریفلاکس را در همه فعال نمی کند. اما اگر مقدار زیادی پیاز یا سیر خوردید، وعده غذایی خود را به دقت در دفترچه ثبت نمایید. برخی از این خوراکی ها در کنار غذاهای تند می تواند شما را بیش از سایر خوراکی ها آزار دهد.

کافئین

افراد دارای ریفلاکس اسید، ممکن است متوجه شوند که علائم آنها پس از صرف قهوه صبحگاهی فعال می شود. این بدان خاطر است که کافئین می تواند ریفلاکس اسید را فعال کند.

نعناع

نعناع و محصولات دارای طعم نعناع مانند آدامس یا خوشبو کننده دهان می تواند علائم ریفلاکس اسید را فعال کند.

 

سبک زندگی خود را تغییر دهید

علاوه بر کنترل علائم ریفلاکس با رژیم غذایی، شما می توانید این علائم را با تغییر سبک زندگی نیز مدیریت کنید. نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • از ضد اسید یا سایر داروهایی که تولید اسید را کاهش می دهد استفاده کنید
  • آدامسی بجوید که نعناع نداشته باشد
  • از الکل اجتناب کنید
  • حداقل تا دو ساعت پس از غذا خوردن، نخوابید
  • ۳ تا ۴ ساعت پیش از خوابیدن غذا نخورید
  • استعمال دخانیات را متوقف کنید
  • پرخوری نکنید
  • در هنگام خواب، سر خود را ۴ تا ۶ اینچ بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید تا بروز ریفلاکس در خواب کاهش یابد

 

تحقیقات چه می گوید

هنوز هیچ رژیم غذایی که از GERD پیشگیری کند ثابت نشده است. اگرچه، برخی غذاها می تواند علائم را در برخی افراد تقلیل دهد.

تحقیقات نشان می دهد که افزایش مصرف فیبر مخصوصا به شکل میوه و سبزیجات می تواند از فرد در مقابل GERD محافظت کند. اما دانشمندان هنوز نمی دانند که فیبر چگونه این کار را انجام می دهد.

افزایش فیبر در رژیم غذایی یک ایده مناسب است. فیبر علاوه بر کمک به علائم GERD، ریسک موارد زیر را نیز کاهش می دهد:

  • کلسترول بالا
  • قند خون کنترل نشده
  • هموروئید و سایر مشکلات روده ای

اگر درباره اینکه کدام غذا و خوراکی باید در رژیم غذایی شما باشد سوالی دارید با پزشک خود مشورت کنید. غذاهایی که بهبود ریفلاکس اسید در یک فرد کمک می کند ممکن است این اثر را در فردی دیگر نداشته باشد. به همراه پزشک خود پیش بروید تا به یک برنامه مناسب برای کنترل یا کاهش علائم برسید.

 

چه چشم اندازی برای GERD وجود دارد؟

افراد مبتلا به GERD معمولا می توانند علائم خود را با تغییر سبک زندگی و داروهای مرسوم مدیریت کنند.

اگر این کارها باعث بهبود علائم نشد به سراغ پزشک بروید. پزشک شما می تواند داروهای نسخه ای یا در موارد شدید، جراحی را تجویز کند.

 

 

گرد آوری و تنظیم:

عنوان مقاله : برای کاهش اسید معده چه بخوریم؟ ۷ غذای مفید جهت درمان ریفلاکس اسید

واحد ترجمه سایت

برگرفته از وبسایت healthline.com

سایت تحقیقات و اطلاعات ازن

مطالب ما را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

ویدیو های منتخب